[social_board id="323" type="wall"]
Kennis & inspiratie
 
 
 

Combineer deze 3 verschillende typen wanden voor één strak visueel geheel

13-12-2023

Wanneer je op zoek bent naar een strak geheel aan systeemwanden, kan dat soms best lastig zijn. Sommige wanden hebben bijvoorbeeld een andere profielhoogte dan andere wanden. Of verschillende wandtypes sluiten niet goed op elkaar aan. Dat is bij QbiQ niet het geval. QbiQ zorgt ervoor dat het verschil tussen bijvoorbeeld een brandwerende wand, een enkele wand en een dubbele wand niet te zien is.

Brandwerende pui

Voor een mooi esthetisch geheel is het belangrijk om in een vroeg stadium na te denken over brandwerende puien. Dat is het handigst bij het casco van het gebouw. Brandwerende puien worden namelijk eerder geplaatst dan de overige inrichting in een gebouw. Dankzij de profielhoogte van 33 millimeter zorgen brandwerende puien voor een minimalistisch design. Omdat álle wanden van QbiQ een profielhoogte van 33 millimeter hebben, zorg je er op deze manier voor dat je de verschillende wandtypen van QbiQ optimaal op elkaar kunt laten aansluiten.

IQ PROTECT Fire Hightech

Eén van QbiQ’s volledig glazen brandwerende puien is de iQ PROTECT Fire Hightech met een EI60-certificering. De glazen wandelementen hebben een EI- of een EW-certificering van 30 of 60 minuten. De voltransparante wand heeft geen verticale stijlen waardoor een minimalistische uitstraling ontstaat. De glazen panelen vallen in het profiel en hebben een transparante 0-voeg. Zo kun je onbelemmerd genieten van volledig transparante puien.

De hoogte van de stalen profielen is vanzelfsprekend 33 millimeter. Ook de profielen van de stalen of aluminium deurkozijnen hebben dezelfde hoogte. Al met al kan de brandwerende pui optimaal gecombineerd worden met bijvoorbeeld een geluidswerende wand van QbiQ.

IQ Structural

Zo’n geluidswerende wand is de iQ Structural. Deze dubbelglaswand zorgt voor een optimale akoestiek en het behoud van lichtinval. Je past een dubbelglaswand vaak toe in bijvoorbeeld een kantoor, waar mensen overlast van geluid ervaren. Ook wanneer geluid wegens privacy de ruimte niet mag verlaten, is het verstandig om te kiezen voor een dubbelglaswand. Ook geldende geluidsisolatie-eisen zijn leidend voor het toepassen van bijvoorbeeld de iQ Structural.

IQ Single

In sommige gevallen is het niet nodig om rekening te houden met geluidsisolatie of veiligheidseisen. Dan kan een enkelglaswand zoals de iQ Single ook volstaan. Je combineert dit wandsysteem naadloos met de iQ Structural en de brandwerende pui iQ Protect Fire Hightech. Ook dit wandsysteem heeft een profielhoogte van 33 millimeter.

Wil je zorgen voor een strak geheel? Houd daar dan bij het casco van een nieuw gebouw al rekening mee. Zo kun je ervoor zorgen dat de profielhoogte van de brandwerende wanden hetzelfde is als de wanden die de aparte ruimtes gaan vormen. QbiQ combineert verschillende systeemwanden op zo’n manier, dat er geen hoekjes en gaatjes ontstaan. De verbindingen van verschillende wandsystemen sluiten naadloos op elkaar aan. Er is dan sprake van synergie: de systeemwanden werken perfect samen.

 

 

Synergy door 33mm profielhoogte

Verschillende QbiQ wandtypen met identieke profielhoogte.

 

Advies over wandtypen?

Ben je op zoek naar advies over hoe je vanuit brandwerendheids– en andere eisen en wensen, verschillende systeemwanden kunt combineren om zo een mooi esthetisch verantwoord geheel te creëren? Neem dan contact op! Onze experts staan voor je klaar.

 

 

 

Sign up here and receive 4 times a year the IQ-news.