[social_board id="323" type="wall"]

Brandwerende wanden met EW30, EW60, EI30 en EI60 classificatie

Een brandwerende wand is een essentieel onderdeel van brandveiligheid in kantoren, ziekenhuizen en andere gebouwen waar mensen werken. Een brandwerende wand zorgt ervoor dat de verspreiding van vuur wordt tegengegaan, zodat in een noodscenario alle mensen een pand tijdig en veilig kunnen verlaten.

Er zijn verschillende brand-classificaties, maar voor kantoren en gebouwen zijn de belangrijkste: EW30, EW60, EI30 en EI60. Op deze pagina leggen we uit wat de verschillen zijn, wat de belangrijke kenmerken zijn en waar u op moet letten. Meer weten?

Neem contact op
Brandwerende deuren in het Maria Montessori gebouw Radboud universiteit

 

Brandwerende wanden - Voorbeelden

 

Wat is een brandwerende wand?

Een brandwerende wand is ontworpen om de verspreiding van vuur en rook in gebouwen te beperken. Een brandwerende wand kan een cruciale rol hebben tijdens een brand omdat deze het verspreiden van vuur vertragen en ervoor zorgen dat mensen veilig het pand kunnen verlaten. Een brandwerende wand bestaat uit tegen brand bestande materialen en zijn aan strenge testen onderworpen om de brandveiligheid te garanderen.

EW30 – 30 minuten brandwerendheid

Een EW30 brandwerend wand biedt 30 minuten brandwerendheid. Dit houdt in dat gedurende deze 30 minuten de verspreiding van vuur kan worden weerstaan zodat wordt voorkomen dat vuur zich snel door een gebouw verspreidt. Deze classificatie is van toepassing bij kantoren, gangen en openbare ruimtes waarbij het mogelijk is om binnen 30 minuten de ruimte te verlaten.

EW60 – 60 minuten brandwerendheid

Een EW60 brandwerende wand heeft een brandwerendheid van 60 minuten. Gedurende een uur kan de verspreiding van vuur en rook dus worden vertraagd. Deze classificatie is van toepassing op grotere gebouwen, gebouwen met een hoge bezettingsgraad, gebouwen met een slaapfunctie of ruimtes waar een langere evacuatietijd nodig is. Zo zijn EW60 wanden vaak te vinden in ziekenhuizen, scholen en winkelcentra.

EI30 – 30 minuten brandwerendheid en thermische isolatie

Een EI30 brandwerend wanden biedt naast 30 minuten brandwerendheid ook thermische isolatie. De wanden vertragen dus niet alleen de verspreiding van vuur, maar ze beperken ook de warmteoverdracht. Hierdoor blijft de ruimte aan de andere zijde van de wand langer beschermd tegen de hoge temperaturen van de brand, zodat een veilige vluchtroute langs de wand ontstaat. EI30 wanden zijn ideaal voor het scheiden van ruimtes waarin gevaarlijke stoffen worden opgeslagen of waarbij de temperatuurcontrole essentieel is.

EI60 – 60 minuten brandwerendheid en thermische isolatie

EI60 brandwerende wanden bieden 60 minuten brandwerendheid en thermische isolatie. Deze wanden bieden een uitgebreide bescherming en vertragen niet alleen de verspreiding van vuur en rook, maar zorgen ook voor een effectieve barrière tegen de hoge temperaturen die bij een brand kunnen ontstaan. EI60 wanden worden vaak gebruikt in gebouwen waarbij extra veiligheidsmaatregelen nodig zijn, zoals laboratoria en opslagruimtes.

iQ Protect Fire & iQ Protect Fire Hightech

QbiQ biedt twee belangrijke brandwerende wanden; de iQ Protect Fire en de iQ Protect Fire Hightech. De iQ Protect Fire is en wandsysteem met brandveilige modules in de classificaties EW30, EW60, EI30 en EI60. Brandwerende pui 33 mm profiel iQ Protect hightech De modules kunnen volglas worden geleverd of voorzien van staal of melamine. Het glas zaagt en slijpt QbiQ zelf. Het is glas is voorzien van een eigen verwerkingsstempel en staat voor de beste garantie voor kwaliteit.

De iQ Fire Hightech (zie afbeelding) is een glaspui  gecertificeerd met een EI60 attest. Door de profielhoogte rondom van slechts 33 mm in aanzicht, sluit deze door QbiQ ontwikkelde stalen profielen, hiermee in esthetisch opzicht perfect aan bij de 0-minuten wanden met een aluminium QbiQ profiel.

Onze brandwerende wanden

Onze brandwerende wanden zijn naadloos te combineren met onze andere type wanden door het kenmerkende, ranke 33mm profiel.Bekijk hieronder onze brandwerende producten:

iQ PROTECT Fire

iQ PROTECT Fire Hightech

Kies met zekerheid voor QbiQ

QbiQ is uniek in Nederland op gebied van systeemwanden:

 • Esthetisch minimalistische design
 • Maximale transparantie met 0-voeg
 • Hoge geluidwaarden met akoestisch gelaagd glas
 • Enkel, dubbelglas en triple glas
 • Rank 33 mm profiel rondom in aanzicht
 • Ook in rook-, brandwerend en doorvalveilig
 • Vier wanddiktes voor perfecte aansluiting
 • Naadloos wandtypen combineren
 • Duurzaam Cradle to Cradle Silver
 • Eigen ontwerp en fabrikaat
 • Keuze uit 18 deurtypen

Vraag meer informatie

Naam(Vereist)

Laat hier je gegevens achter en ontvang 4x per jaar onze nieuwbrief.