[social_board id="323" type="wall"]
Kennis & inspiratie
 
 
 

De voordelen van een systeemwand

13-07-2022

Vandaag heb je een deadline. Je komt op kantoor en gaat vol goede moed aan de slag. Op de achtergrond staan collega’s te praten. Je wordt afgeleid en begint je te irriteren, maar probeert van de geluiden af te sluiten. En verzucht; “zat er maar een wand tussen, dan kan ik me beter concentreren”. Een mooi voorbeeld van hoe je dit soort problemen met een systeemwand kunt oplossen.

Soms zorgen geluiden op kantoor of werkvloer voor ergernis. Het leidt af, de productiviteit leidt eronder omdat men zich minder kan concentreren. Het kan zelfs leiden tot stress en gezondheidsproblemen. Ook andere factoren spelen een rol. Het kan zijn dat je een gevoelig of lastig gesprek in alle rust wilt doen. Een systeemwand is een perfecte oplossing om geluid te weren.

Voor elke wens een systeemwand op maat

Er zijn vele mogelijkheden om wanden en deuren in te zetten voor geluidsisolatie en -absorptie. Soms is op een bepaalde werkplek een doorzichtige wand prettig om het daglicht te behouden. Je houdt contact met anderen door het zicht, maar hinderlijk geluid wordt wel tegengehouden.

In andere gevallen is het juist prettig dat je niet door een wand kunt kijken. Wanneer een gedeelte ondoorzichtig moet zijn, kan er worden gewerkt met privacyfolies of met materialen zoals gips, melamine, staal of andere circulaire materialen.

Veilige omgeving

Een voordeel van systeemwanden – van QbiQ – is dat de systeemwanden ook kunnen voldoen aan belangrijke veiligheidseisen. Zo zijn er wanden met verschillende classificaties op het gebied van brand– en rookwering. Voor vides en andere potentieel gevaarlijke plekken zijn  doorvalveilige wanden verkrijgbaar.

Stijlvolle, esthetische ruimte

Je wil graag meerdere types systeemwanden in één ruimte combineren? Hoe maak je deze ruimte dan esthetisch verantwoord? De meeste wandsystemen bieden geen naadloze aansluitmogelijkheden wanneer er verschillende wanden / profielen worden gecombineerd. Terwijl om rust en eenheid te creëren het belangrijk is dat de diverse wandtypes, profielen – inclusief kleur en maatvoering – op elkaar aansluiten. Het voordeel van het systeem van QbiQ is dat alle systeemwanden naadloos op elkaar aansluiten en de werkomgeving transparant en strak blijft. Dat komt onder meer doordat het onder- en bovenprofiel altijd een hoogte van 33 mm heeft.

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in een systeemwand op maat? Wil je meer weten over de verschillende wandtypes en welke wanden het beste bij jouw wensen passen? Neem contact op of bekijk de vele voorbeelden van systeemwanden in de fotogallery.

 

Sign up here and receive 4 times a year the IQ-news.