[social_board id="323" type="wall"]

Systeemwanden op maat

Een systeemwand moet flexibel, veelzijdig, effectief én heel erg mooi zijn. Dat hebben wij bij QbiQ heel goed begrepen door één systeem te creëren dat moeiteloos alle eisen en wensen aan kan; de QbiQ systeemwanden.

Het idee achter de systeemwanden

Je krijgt een gevoel van eenheid, rust en consistentie, wanneer de profielhoogtes hetzelfde zijn. Dit is nu precies het kenmerkende van de QbiQ systeemwanden: bij alle wanden en deuren heeft het profiel op de vloer en tegen het plafond een hoogte van slechts 33 mm. Deze ranke afwerking zorgt voor een maximale transparantie en een stijlvolle indruk.

Nu sparren over mogelijkheden of advies inwinnen

Voor elke toepassing een systeemwand

Systeemwanden worden om verschillende redenen toegepast. In rust en privacy kunnen werken is een belangrijke reden. QbiQ biedt hiervoor een brede range aan wanden en deuren ten behoeve van zowel geluidsisolatie, als geluidsabsorptie. Wanneer het gaat om visuele privacy dan hebben wij tevens uiteenlopende oplossingen. Wanneer daglicht is gewenst leveren we een wand of deur voorzien van glas. Wanneer een gedeelte van de systeemwand ondoorzichtig moet zijn, kunnen we tal van andere materialen leveren zoals gips, melamine, staal of ecologische materialen. Voor de gewenste privacy leveren we tevens prachtige privacy- of decoratieve folies.

Ook veiligheidseisen kunnen zorgen voor de keuze voor een bepaald type systeemwand. QbiQ biedt wanden met verschillende classificaties op het gebied van brand- en rookwerking. Voor vides en andere potentieel gevaarlijke plekken, kun je kiezen voor ultra sterke doorvalveilige wanden.

Vraag advies over je toepassing

 

Strakke glazen systeemwanden in een kantoor

 

Systeemwanden - Voorbeelden

 

Verschillende typen combineren

Het komt dikwijls voor dat er in één project verschillende wandtypes worden gebruikt. Zo wordt een enkel glaslaag meestal toegepast tussen een corridor en kantoren. Tussen twee kantoren wordt er echter meestal gekozen voor twee glaslagen, met daartussen lucht, ten behoeve van de geluidsisolatie. Het unieke van QbiQ is dat alle wanden ‘naadloos’ op elkaar aansluiten, en er esthetisch gezien één strak geheel ontstaat.

Links naar producten

Oneindig veel keuze in kleur en stijl

QbiQ systeemwanden zijn opgebouwd uit aluminium profielen met glas- of gesloten panelen. De profielen zijn er in verschillende wanddiktes en in iedere RAL-kleur leverbaar. Ook levert QbiQ wanden in strakke industriële stijl, of een warme houtlook.

Levertijd/ doorlooptijd systeemwanden

Ben je geïnteresseerd om met ons samen te werken in jouw project? Wij kunnen vlot schakelen. De eerste stap is zo snel als mogelijk alle eisen en wensen inventariseren en samen met jou nadenken over de precieze oplossing. Het is mogelijk om in deze fase een globale kostenindicatie te krijgen. Wanneer de keuzes bekend zijn, kan er een uitgewerkte offerte worden opgesteld.

Het is raadzaam om zeer tijdig te starten zodat QbiQ je in het beginproces van dienst kan zijn met meedenken en adviseren. Omdat bouwprojecten in de regel ver vooruit worden gepland, is de planning hierop aangepast. Dit betekent dat QbiQ de montage van jouw project – afhankelijk van de omvang ervan – over enkele maanden kan uitvoeren.

Houdt er rekening mee dat het advies- en tekenwerk ook behoorlijk wat tijd in beslag kan nemen, zeker wanneer er 3 of zelfs 4 partijen bij betrokken zijn.

Voor welke systeemwand kies je?

Om te bepalen welke systeemwand je voor welke toepassing of eis nodig hebt, kun je de keuzehulp gebruiken. Uiteraard kun je bij al jouw vragen contact met ons opnemen. Wanneer je graag prijzen wilt weten, adviseren wij ook het formulier in te vullen.  Zorg er in ieder geval voor dat je advies tijdig inwint zodat QbiQ kan helpen om valkuilen in het project te voorkomen.

Download keuzehulp
Systeemwanden - QbiQ

Kies met zekerheid voor QbiQ

QbiQ is uniek in Nederland op gebied van systeemwanden:

 • Esthetisch minimalistisch design
 • Maximale transparantie met 0-voeg
 • Hoge geluidwaarden met akoestisch gelaagd glas
 • Enkel, dubbelglas en triple glas
 • Rank 33 mm profiel rondom in aanzicht
 • Ook in rook-, brandwerend en doorvalveilig
 • Vier wanddiktes voor perfecte aansluiting
 • Naadloos wandtypen combineren
 • Duurzaam Cradle to Cradle Silver
 • Eigen ontwerp en fabrikaat
 • Keuze uit 18 deurtypen

Vraag nu meer informatie of advies

Naam(Vereist)

Productgids & keuzehulp

Bekijk de mogelijkheden, gebruik de keuzehulp en kies je ideale product (PDF)

Download

Laat hier je gegevens achter en ontvang 4x per jaar onze nieuwbrief.