[social_board id="323" type="wall"]
Kennis & inspiratie
 
 
 

Hoe glaswanden tot in perfectie te combineren zijn

08-03-2023

De kans is groot dat je verschillende typen glaswanden in één project wil combineren. Denk bijvoorbeeld aan een ruimte waarin rookwerende glaswanden én brandwerende glazen wanden geplaatst moeten worden. Het mooist is natuurlijk dat het oogt als één geheel. Lees hoe je tot in perfectie kunt combineren met een gelijke hoogte van het vloer-, wand- en plafondprofiel van 33 mm voor ieder type glas- en systeemwand.

Gelijkmatige profielhoogte

Overal rondom eenzelfde profielhoogte aanhouden tussen vloer, plafond, wand en systeemwand lijkt op het eerste gezicht lastig. Toch is dat bij QbiQ niet het geval. Of je nu in één ruimte brandwerende, rookwerende, geluidsisolerende of doorvalveilige glas- of andere wanden nodig hebt: de profielhoogte van de QbiQ-systeemwanden is altijd 33 millimeter. En dat is uniek. Op deze manier ontstaat er een perfecte samenwerking tussen verschillende typen wanden. Wij noemen dit synergie. De glas- en andere type wanden werken als het ware samen, ook als ze ieder een eigen functie hebben. Daarnaast is er volop keuze. De profielen zijn in alle RAL-kleuren en zelfs in een warme houtlook leverbaar.

Esthetisch verantwoord

Zo ontstaat er een minimalistisch en esthetisch verantwoord geheel. Wanneer bijvoorbeeld ruimtes naast vluchtroutes rookwerende glaswanden moeten hebben en de scheidingswanden van de kantoren hebben akoestische eisen hebben, kunnen de diktes van de wanden behoorlijk verschillen. Toch is het mogelijk om deze typen te combineren en op elkaar aan te laten sluiten zodat het voor het oog één strak geheel is.

Grote glaspartijen

Glazen panelen kunnen in een glaswand naadloos op elkaar aangesloten worden, zonder tussenkomst van profielen. Hierdoor ontstaat een aaneenschakeling van panelen, waardoor een glaswand geheel open en transparant oogt. Zo creëer je grote glaspartijen, zonder verticale stijlen.

De voordelen op een rij

De glaswanden kun je door en door combineren. Er ontstaat rust in een ruimte en het aanzien van verschillende wanden blijft hetzelfde. Dankzij de profielhoogte van 33 millimeter is er in het geval van glaswanden sprake van optimale transparantie. Er ontstaan bij het combineren van verschillende typen glaswanden geen hoekjes of gaatjes. De verbindingen sluiten perfect op elkaar aan.

Wil je weten hoe QbiQ voor jouw project verschillende soorten glaswanden perfect combineert? Neem dan contact met ons op of bel ons via telefoonnummer: (088) 50 10 500. Onze specialisten helpen graag.

 

 

Sign up here and receive 4 times a year the IQ-news.