[social_board id="323" type="wall"]

Doorvalveilig glas

Doorvalveilig glas wordt toegepast om het risico te minimaliseren om naar een lager gelegen gedeelte te vallen. Dit doorvalveilige glas wordt bijna altijd in een wand geplaatst maar kan ook als balustrade worden toegepast.

Het doorvalveilige glas is gelaagd glas, zodat het nooit uiteen kan spatten wanneer er iemand tegenaan valt of stoot.

Behalve valbeveiliging kunnen doorvalveilige wanden ook worden ingezet ten behoeve van de akoestiek, rookwering en/of brandwering.

Lees verder om te zien wanneer doorvalveilig glas toegepast dient te worden en met welke praktische zaken er rekening gehouden moet worden.

Doorval veilig glas in een glaswand

 

Doorvalveilig glas in wanden

 

Wanneer doorvalveilig glas toepassen?

Wanneer er gekozen moet worden voor een doorvalbeveiliging, staat in het bouwbesluit beschreven. Er wordt specifiek onderscheid gemaakt tussen bestaande bouw en nieuwbouw. Een bijkomende reden om te kiezen voor een (glas)wand, is om het geluid te isoleren. Het is daarom goed om ook te letten op de akoestische eigenschappen van doorvalveilige wanden.

Verder wordt er onderscheid gemaakt tussen specifieke bouwwerken, gebouwen waar kinderen verblijven en valgevaarlijke situaties binnen een gebouw.

Specifieke bouwwerken

Voor gebouwen en/of bouwwerken zoals zwembaden, tribunes en sportaccommodaties kunnen specifieke voorschriften ten aanzien van doorvalveilig glas.

Gebouwen waar kinderen verblijven

In gebouwen, of delen van gebouwen waar kinderen verblijven gelden specifieke regels ten aanzien van doorvalveilig glas. Dit kan verplicht zijn waar dit in andere gebouwen niet verplicht is.

Valgevaarlijke situaties

Het toepassen van een doorvalbeveiliging en/of doorvalveilig glas, is in de regel verplicht wanneer er iemand naar beneden kan vallen. Denk aan situaties bij randen van vloeren, balustrades en trappenhuizen.

Wanneer doorvalveilig glas combineren met andere functies

In het bouwbesluit worden niet alleen regels beschreven ten opzichte van valbeveiliging. Denk aan rookwerendheid en brandbeveiliging. Het is mogelijk, bij de juiste leverancier, om deze genoemde functies te combineren met doorvalbeveiliging in één wandtype.

Doorvalveilige wand met glas

Wanneer niet doorvalveilig glas toepassen?

Doorvalveilige wanden zijn relatief ‘dik’. Dit heeft alles te maken met het dikke, gelaagde glas dat wordt gebruikt, alsmede het toepassen van een spouw tussen glaslagen. Als het niet nodig is, is het zonde van de ruimte. Meestal is een doorvalveilige wand tevens kostbaarder, dan een reguliere (glazen) binnenwand. Het kan overigens wel wenselijk zijn om het optisch te laten lijken dat alle binnenwanden hetzelfde zijn.

Onze doorvalveilige wanden

Onze doorvalveilige wanden zijn naadloos te combineren met onze andere type wanden door het kenmerkende, ranke 33mm profiel. Bekijk hieronder onze doorvalveilige wanden:

iQ PROTECT Safe

Kies met zekerheid voor QbiQ

QbiQ is uniek in Nederland op gebied van systeemwanden:

 • Esthetisch minimalistische design
 • Maximale transparantie met 0-voeg
 • Hoge geluidwaarden met akoestisch gelaagd glas
 • Enkel, dubbelglas en triple glas
 • Rank 33 mm profiel rondom in aanzicht
 • Ook in rook-, brandwerend en doorvalveilig
 • Vier wanddiktes voor perfecte aansluiting
 • Naadloos wandtypen combineren
 • Duurzaam Cradle to Cradle Silver
 • Eigen ontwerp en fabrikaat
 • Keuze uit 18 deurtypen

Vraag meer informatie

Naam(Vereist)

Laat hier je gegevens achter en ontvang 4x per jaar onze nieuwbrief.