[social_board id="323" type="wall"]
 

Kwaliteit tot in de details

De slimme wand- en glasoplossingen van QbiQ vinden hun weg naar toonaangevende projecten in binnen- en buitenland. We zijn trots op ons werk dat in nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers tot stand is gekomen. We tonen het dan ook graag. Laat je inspireren! Wil je nog meer zien en weten? Maak dan snel een afspraak.

 
 
 
 
Edwin Meijerink Edwin Meijerink
Delta Development

Delta zorgt voor veel daglicht, aangenaam omgevingsgeluid en past gezonde materialen toe in

Edwin Meijerink Edwin Meijerink
Delta Development

Delta zorgt voor veel daglicht, aangenaam omgevingsgeluid en past gezonde materialen toe in haar projecten. C2C gecertificeerde, akoestische glaswanden spelen een grote rol.

Het groenste Distributie Centrum van Duitsland

Het Europese distributiecentrum Positive Footprint Wearhouse heeft een oppervlakte van 70.000 vierkante meter. Het distributiecentrum is uniek vanwege zijn holistische visie en vooruitstrevende aanpak, waarbij geavanceerde technologieën en materialen worden gecombineerd met duurzame praktijken. Cruciaal is de toepassing van circulaire bouwmethoden volgens het Cradle-to-Cradle-principe. Dit is vernieuwend voor de logistieke vastgoedsector in Duitsland en benadrukt de inzet voor duurzaamheid. Moderne faciliteiten zijn geïntegreerd met slimme systemen voor energie-efficiëntie en grondstoffenbeheer.

Door gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen en geothermische energie, en de verwerking van geavanceerde milieuvriendelijke materialen, verminderen we onze CO2-voetafdruk. Vanaf de ontwerpfase is gestuurd op minimalisering van zowel de materiaal-gebonden als operationele CO2 emissies. Het opvallende en groene design is een statement in de verdozings-discussie en bewijst dat ook een groot, XXL-distributiecentrum kan opgaan in haar omgeving en bovendien op het gebied van CO2, klimaatpositief kan zijn. Het distributiecentrum en de kantoren zijn LEED Platinum en WELL Platinum gecertificeerd.

In de kantoren en vergaderfaciliteiten van Europese distributiecentrum zijn Cradle to Cradle Silver gecertificeerde concepten van QbiQ toegepast: de iQ Structural wand met een dikte van 100mm waarin 2 verschillende diktes glas zijn toegepast. Voor de kaderdeuren is gekozen voor deurtype KDD90F, een flush kaderdeur voorzien van 2x akoestisch gelaagd glas, dubbele dichting en een valdorpel. De kaderdeur heeft tevens een dikte van 100 mm. Met deze wand en deur combinatie wordt voldaan aan de gestelde geluidsisolatie-eisen volgens WELL.

wanddikte 100 mm
modulering glas circa 900 mm
modulering beplating -
moduulkoppeling Transparante 0-voeg
plintprofiel 33 mm
deurkozijnen DK100D
deuren KDD90F
scharnieren/paumelles RVS
raamkozijnen G33-100, DK100D, KDD90F-A KDD90F-B
beglazing 8.8.a.2 en 10.10.a.2
 
 
 

Laat hier je gegevens achter en ontvang 4x per jaar onze nieuwbrief.