[social_board id="323" type="wall"]
 

Kwaliteit tot in de details

De slimme wand- en glasoplossingen van QbiQ vinden hun weg naar toonaangevende projecten in binnen- en buitenland. We zijn trots op ons werk dat in nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers tot stand is gekomen. We tonen het dan ook graag. Laat je inspireren! Wil je nog meer zien en weten? Maak dan snel een afspraak.

 
 
 
 
Jeroen Mittelmeijer InteriorWorks

‘Het duurzame uitgangspunt van ons interieurconcept sloot naadloos aan bij de prachtige wandsystemen van QbiQ. Een fantastisch resultaat!’.

Jeroen Mittelmeijer InteriorWorks

‘Het duurzame uitgangspunt van ons interieurconcept sloot naadloos aan bij de prachtige wandsystemen van QbiQ.

Een fantastisch resultaat!’.

Analyse
Eigen grond, een duurzaam pand en alles in eigen ontwikkeling; dat is altijd geweest wat opdrachtgever InteriorWorks graag wilde. Een plek die de identiteit van InteriorWorks ademt. Architect Niels Kramer kwam met een concept voor die ideale werkplek: Park Office, een groene oase in een drukke stad, zoals Central Park in New York. Een creatieve en prettige werkomgeving voor personeel, een beleving voor bezoekers en een inspirerende ontmoetingsplek voor partners.

Advies
Voor het vertalen van wensen en het realiseren van het concept Park Office, zijn drie pijlers toegepast. Company ID, Human Factor en Project Efficiency vormen de sleutel tot een geslaagd ingericht interieur.
Zo uit Company ID zich in de openheid en transparantie van de bijna 600 m² grote ruimte. Hier verwelkomt men werknemers, klanten en partners, om hen te inspireren en kennis over te dragen. Het pand is verbonden met het magazijn van M.G. Facility en beschikt over een oppervlakte van 2880 m². Zo faciliteert InteriorWorks met gemak op- en overslag van producten, wat de visie op Project Efficiency concreet maakt.
Architect Niels Kramer wist de relatie met buiten te houden in zijn concept, door buiten naar binnen te verplaatsen. Je komt binnen in een wereld vol vloeiende lijnen, organische vormen en afgeronde hoeken. Ook de beplanting en de natuurlijke materialen spelen een opvallende en essentiële rol in het interieur. Alles is ontworpen vanuit de biophilic design-gedachte, wat ervoor zorgt dat het stressniveau wordt gereduceerd en de connectie tussen gebruiker en natuur wordt vergroot. Dit gaat verder dan materiaalkeuze en beplanting. Facetten als goede luchtkwaliteit, gefilterd water, gezonde voeding, natuurlijk licht, comfort, vitaliteit en de mentale gezondheid van de werknemer zijn minstens net zo belangrijk. Zo wordt invulling gegeven aan de derde pijler Human Factor.

QbiQ Wall systems leverde de transparante systeemwanden voor Park Office. Cradle to Cradle gecertificeerd, vanzelfsprekend. En een prachtige bijdrage aan de pijlers van het omschreven interieurontwerp.

wanddikte 24mm
modulering glas variabel tot 900mm
modulering beplating glas 6.6.2
moduulkoppeling transparantie 0-voeg
plintprofiel aluminium, slechts 33mm hoog
deurkozijnen Aluminium 58 mm
deuren aluminium kaderdeuren met akoestisch gelamineerd glas
scharnieren/paumelles rvs
profielen U3320, DK58, KDEC
beglazing 6.6.a.2
fotografie: Rick Geenjaar
 
 
 

Laat hier je gegevens achter en ontvang 4x per jaar onze nieuwbrief.